Gradonačelnik Živko Kolega sastao se danas u Gradskoj vijećnici s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Narodne Republike Kine, NJ.E. gospodinom Wu Zhenglong.

Gradonačelnik je s veleposlanikom NR Kine razgovarao o gospodarskoj situaciji u Zadru i mogućnostima kineskih ulaganja na zadarskom području, a osobitu pozornost veleposlanika g. Wu privukao je projekt nove gospodarske zone između Crnog i Babinduba, na lokaciji svega nekoliko kilometara udaljenoj od zračne i trajektne luke, te s direktnim spojem na autocestu.

Gradonačelnik Živko Kolega sastao se danas u Gradskoj vijećnici s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Narodne Republike Kine, NJ.E. gospodinom Wu Zhenglong.

Nakon što je jučer, s ciljem uspostavljanja bolje gospodarske suradnje Narodne Republike Kine s Dalmacijom, posjetio Split, veleposlanik Wu Zhenglong stigao je danas u Zadar .

Upoznavši veleposlanika kratko s kulturno-povijesnom baštinom Zadra i najznačajnijim infrastrukturnim i kulturnim projektima našeg grada, gradonačelnik Kolega s kineskim je veleposlanikom razgovarao o gospodarskoj situaciji u Zadru i mogućnostima ulaganja Narodne Republike Kine na zadarskom području, a osobitu pozornost veleposlanika g. Wu privukao je projekt nove gospodarske zone između Crnog i Babinduba, na lokaciji svega nekoliko kilometara udaljenoj od zračne i trajektne luke, te s direktnim spojem na autocestu.

Osim o mogućnostima gospodarske suradnje, NJ.E. gospodin Wu sa zadarskim je gradonačelnikom razgovarao i o ponovnom oživljavanju nekadašnje kulturne i gospodarske suradnje Zadra i kineskog grada Hangzhou, čiji je gradonačelnik boravio u Zadru, a potom, 1998. godine, i ugostio zadarsko izaslanstvo u svom gradu.

Nakon susreta sa zadarskim gradonačelnikom u Gradskoj vijećnici, veleposlanik Narodne republike Kine uputio se u Gospodarsku komoru Zadarske županije, gdje je imao dogovoren susret s predstavnicima Komore.