Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala
Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala
Besplatna posudba medicinskih pomagala.

Na Obali Kneza Branimira 18, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta otvorio je danas posudionicu medicinskih pomagala. - Ovo je jedan od najznačajnijih događaja ove godine u gradu. Lijepo je biti proglašen top destinacijom ili realizirati neki infrastrukturni projekt, ali ovo je nešto iznimno važno za svakodnevni život mnogih građana, istaknuo je gradonačelnik dodavši da je i na ovom projektu još jednom iskazana međusobna solidarnost i suradnja institucija koje su uključene u skrb najpotrebitijih članova naše zajednice.

Posudionica je osnovana s ciljem pomoći ljudima u potrebi, ali također ima i socijalni karakter. Od velikog je značaja da ljudi u ovim ekonomski teškim vremenima mogu potrebnu medicinsku opremu dobiti besplatno što će zasigurno blagotvorno utjecati na financijsko stanje korisnika. Namijenjena je ljudima kod kojih postoji potreba za nekim od pomagala koja će biti dostupna u posudionici, kao što su: invalidska kolica, hodalice, štake, kreveti, toaletne stolice, toaletna povišenja, pelene, antidekubitalni jastuci i madraci, stalak s trapezom ili neka druga pomagala. Otvaranjem posudionice željelo se olakšati nabavu i upotrebu potrebnih medicinskih pomagala onkološkim bolesnicima, osobama s invaliditetom i osobama slabijeg imovinskog stanja odnosno da svaka osoba dobije odgovarajuće medicinsko pomagalo koje joj omogućava povećanje kvalitete života. Na taj način rasteretit će se sustav zdravstvene zaštite HZZO-a, Područne službe Zadar. Sukladno tome, posudionica predstavlja korak naprijed u podizanju standarda pružanja zdravstvenih i socijalnih usluga u gradu Zadru.

Posudionica će u početku biti otvorena utorkom od 10 do 12 sati te četvrtkom od 17 do 19 sati.

Projektni partneri, Dom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar,  Liga protiv raka Zadar i  Caritas Zadarske nadbiskupije trajno su donirali medicinska pomagala koja će se moći posuđivati u posudionici. Prostor koji se nalazi na adresi Obala Kneza Branimira 18, osigurao je Grad Zadar na period od 5 godina, dok će pomoć u organizaciji rada volontera pružiti Volonterski centar Zadar.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala Gradonačelnik Kalmeta otvorio posudionicu medicinskih pomagala