Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada
Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada
Fotogalerija Galerija
....i u razgovoru s građanima o projektima u njihovim gradskim četvrtima.

U petak ujutro, 1. travnja 2016. godine, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, zajedno s resornim pročelnicima, pročelnicom UO za komunalne djelatnosti, Ivanom Vanjak i pročelnikom UO za prostorno planiranje i graditeljstvo, Darkom Kasapom te njegovim zamjenikom, Matkom Segarićem bio je u redovnom radnom obilasku važnih gradskih gradilišta, potom lokacija na kojima su uklonjeni ruševni objekti s popisa prioriteta za uklanjanje te ulica u kojima je u tijeku izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže. Gradonačelnik se tijekom obilaska susreo s građanima koji su se zanimali za tijek radova u svojim ulicama i susjedstvu, a iskoristili su prigodu i da gradonačelniku prenesu svoje prijedloge, probleme i ideje za unaprjeđenje kvalitete života u svojim četvrtima. Uz gradonačelnika i pročelnici su zainteresirane građane upoznali s detaljima projekata i planovima za dalje.

Gradonačelnik i suradnici obišli su Ulicu Petra Skoka, gradilište Splitske ulice, gradilište oproštajne dvorane u Kožinu, ulice u kojima se radi sekundarna kanalizacijska mreža te lokacije na kojima su uklonjeni ruševni objekti s popisa prioriteta za rušenje zadarske gradske uprave.

UREĐENJE OKOLIŠA UZ ULICU PETRA SKOKA

U Ulici Petra Skoka dovršeni radovi na uređenju okoliša i izgrađeno je parkiralište sa 140 parkirnih mjesta i 8 parkirnih mjesta za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Parkiralište je spojeno sa zgradama pješačkim stazama, a postavljene su i parkovne klupice. U tijeku je i u ređenje zelenih površina. Ukupna površina zahvata iznosi cca.7530 m². Projekt je osim toga obuhvaćao i rekonstrukciju vodovodne mreže i javnu rasvjetu te izgradnju prometnice unutar parkirališta. Predviđa se izgradnja oborinske odvodnje parkirališta i njezino priključenje na tzv. kolektor visoke zone DN 2200 mm koji prolazi kroz ulicu Petra Skoka. Izvođač je TIM d.o.o. Nadin sa ponudom od 2.665.006,05 kuna sa PDV-om.

IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJA DIJELA SPLITSKE ULICE

Izvođač radova je Colas Hrvatska d.d., a nadzor GIN Company d.o.o. Vrijednost investicije je 2.876.103,86 kn s PDV-om. Predviđeni završetak radova je 15. srpnja 2016. godine.  Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija prometnice od ulice Slavka Perovića do ulice Borka Šarlije Kese uključujući predmetno raskrižje sa Putom Biliga. Projekt obuhvaća rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže, izgradnju kolektora otpadnih voda i izgradnju javne rasvjete. Izgraditi će se obostrani nogostup, a samo raskrižje biti će semaforizirano.

IZGRADNJA OPROŠTAJNE DVORANE NA MJESNOM GROBLJU U KOŽINU

Izvođač radova je Stipčević d.o.o., a nadzor Donat d.o.o. Vrijednost investicije je 905.537,88 kn s PDV-om dok je rok izvođenja radova 90 radnih dana. Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja zgrade za posmrtni oproštaj koja bi bila zajednička infrastrukturna građevina budućeg jedinstvenog mjesnog groblja u Kožinu.

IZGRADNJA SEKUNDARNE KANALIZACIJSKE MREŽE

CP PARK

Izgrađeni su oborinski i fekalni kolektori u ulicama: dio Obala kneza Trpimira, dio Tina Ujevića, Prilaz Side Kosutić, dio Josipa Runjanina, Antuna Mihanovića, dio Asje Petričić, dio Silvija Strahimira Kranjčevića i dio Ive Vojnovića.

CP MAESTRAL

Izgrađeni su oborinski i fekalni kolektori u ulicama: dio Obala kneza Trpimira, dio Josipa Runjanina, P. Kasandrića, Đure Sudete, Josipa Kozarca, Dubravka Dujšina, dijela Josipa Runjanina, Vatroslava Jagića, dio Silvija Strahimira Kranjčevića, dio Ive Vojnovića, te u ulici s jugoistočne strane „otvorenog bazena“. Tijekom siječnja  asfaltirane su ulice Vatroslava Jagića, te dio ulice Silvija Strahimira Kranjčevića i dio ulice Ive Vojnovića u kojima je izgrađena kanalizacijska mreža.

KOLEKTORI KOJI GRAVITIRAJU NA CP ZGON (DIKLO)

Izgrađena je kanalizacijska mreža na dijelu ulica: Julija Klovića s dva priključna spoja, Ljube Babića, Otona Ivekovića, Grge Novaka, Romansa, Suha punta i pristupna cesta na području MO Diklo.

UKLANJANJE RUŠEVINA

U Ulici Frane Kršinića, u MO Crvene kuće, uklonjen je ruševni objekt s popisa prioriteta objekata za rušenje. Za uklanjanje ove ruševine ishođena je suglasnost vlasnika. Također, gradonačelnik i suradnici obišli su i lokaciju u Ulici Vlade Janjica Cape (Vidikovac) gdje je početkom ožujka, sukladno Zakonu o građevinskoj inspekciji i temeljem pravomoćne presude Upravnog suda u Splitu, također uklonjen jedan ruševni objekt. Radove obavlja ugovorni izvođač društvo STIPČEVIĆ d.o.o.

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada Gradonačelnik i pročelnici u radnom obilasku grada