Gradonačelnik Dukić primio nagrađenog mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića
Gradonačelnik Dukić primio nagrađenog mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića
Čestitke na postignutom uspjehu.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić upriličio je primanje za mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića, pobjednika ovogodišnjeg prestižnog japanskog arhitektonskog natječaja kojeg raspisuje jedan od vodećih japanskih arhitektonskih časopisa A+U. Nagrada se dodjeljuje inovativnim projektima na temelju prosudbe jednog žiratora - ove godine to je bio Go Hasegawa, jedan od najzanimljivijih japanskih arhitekata mlađe generacije! Krešimir Damjanović osvojio je prvu nagradu između čak 1081-nog rada iz cijelog svijeta! Tema natječaja bila je "Kuća Dimenzija", a Krešimir je svojim projektom "Kuća Kolaž" najbolje odgovorio na zadanu temu baveći se propitivanjem dimenzija u odnosu prema različitim kulturama, vremenu i ljudima.

Gradonačelnik Dukić čestitao mu je na postignutom uspjehu i istaknuo kako je njegova nagrada potvrda kvalitete rada zadarskih arhitekata, pred kojima je, sudeći prema ovom uspjehu, svijetla budućnost.

- Ovo je ujedno i velika promidžba Zadra i Hrvatske, tim više kad se zna da su ovu nagradu prije tebe, nosili neki od najeminentnijih svjetskih arhitekata, kazao je gradonačelnik Dukić.

Krešimir je zahvalio gradonačelniku na prijemu i susretu. Govorio je o konceptu svoga nagrađenog rada koji, kako je kazao, sublimira sve njegove stavove o arhitekturi i načinu života te ispričao razloge zbog kojih je sudjelovao na ovom natječaju.

Prihvatio je gradonačelnikov prijedlog da svoj rad predstavi i našim sugrađanima na prigodnom predavanju koje će održati u okviru progama obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana.

Krešimir Damjanović zaposlen je u Marinaprojektu Nikole Bašića. U slobodno vrijeme bavi se slikanjem, a u veljači je imao i prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Iteracije" u galeriji udruge ZadArt koja je sadržavala 15-ak slika koje su nastale u posljednje tri godine.

Prije desetak dana predstavio je svoj nagrađeni rad Danima Orisa, arhitektonskom simpoziju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pred dvije tisuće kolega iz regije.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić primio nagrađenog mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića Gradonačelnik Dukić primio nagrađenog mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića Gradonačelnik Dukić primio nagrađenog mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića Gradonačelnik Dukić primio nagrađenog mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića Gradonačelnik Dukić primio nagrađenog mladog zadarskog arhitekta, Krešimira Damjanovića