Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao TIC
Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao TIC
Fotogalerija Galerija
Otvorenje TIC-a polovicom lipnja.

Povodom završetka građevinsko-obrtničkih i restauratorskih radova, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, u pratnji suradnika, zamjenika Zvonimira Vrančića te pročelnika Darka Kasapa kao i direktora TZ Grada Zadra, Ante Radosa, obišao je danas novi Turističko-informativni centar na Poluotoku. Obilasku su se pridružili direktorica TZ Zadarske žuapnije, Mihaela Kadija, predstavnici nadzora i izvođača radova te pročelnik Konzervatorskog odjela u Zadru, Igor Miletić.

Direktor TZ Grada Zadra, Rados ovom je prigodom kazao kako se radovi polako privode kraju te da se za petnaestak dana može očekivati tehnički pregled građevine.

- Prvi informatori u našim prostorima očekuju se polovicom lipnja mjeseca što znači da u špicu sezone ulazimo sa funkcionalnim TIC-om, istaknuo je Rados.

Kazao je da je projekt izgradnje TIC-a dobar primjer sinergijskog djelovanja destinacijskog menadžmenta gdje su uključene i institucije grada i turističke zajednice kao partneri i suinvestitori:

- TIC će biti jedan hot spot, odnosno jedna početna točka gdje će naši gosti moći primiti sve potrebne informacije kada dođu u naš grad, rekao je direktor Rados te dodao da će se na jednom mjestu moći prezentirati cjelokupna ponuda grada Zadra i Zadarske županije.

Cijena građevinsko-obrtničkih i restauratorskih radova iznosi 9 milijuna i 800 tisuća kuna, nakon čega će uslijediti opremanje. Ukupni trošak investicije iznosi 11 milijuna i 400 tisuća kuna.

U dvorištu TIC-a  predviđene su prezentacije različitih turističkih sadržaja kao i mogućnost održavanja manjih koncerata, dok će za poslovne prostore u prizemlju biti raspisan javni natječaj , a njihova će funkcija biti u sladu s turističkom svrhom.

Gradonačelnik Kalmeta istaknuo je značaj ovoga projekta za grad, građane, turizam i za očuvanje zadarske spomeničke baštine.

- Posljednjih desetaka godina ovo je bila crna točka na Poluotoku. Trebalo je novaca, znanja i ideja da se ovo završi i stavi u punu funkciju daljnjeg razvoja turizma Zadra i Zadarske županije. Izgled je onakav kakav je bio nekad što zahvaljujem konzervatorima ali također moram zahvaliti i izvođaču radova jer kad se radovi odvijaju u staroj povijesnoj i zaštićenoj jezgri grada, nikada ne znate što vas može dočekati, rekao je gradonačelnik Kalmeta ujedno zahvalivši i turističkim zajednicama te brojnim suradnicima iz gradske uprave koji su radili na ovom projektu.

Gradonačelnik Kalmeta podsjetio je da je u sljedećem razdoblju planirana obnova nekoliko povijesnih lokacija u središtu grada, prije svega Trg tri bunara i Trg sv. Frane te Citadela, Providurova palača, zadarski bedemi, uvala Jazine i riva, nakon čega ćemo, kako je kazao, moći reći da su svi bitni povijesni objekti na Poluotoku uređeni i stavljena u funkciju građana i gostiju te daljnjeg razvoja zadarskog turizma.

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao TIC Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao TIC Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao TIC Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao TIC Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao TIC