Grad Zadar dobiva jedanaest zelenih otoka
Grad Zadar dobiva jedanaest zelenih otoka

Planom gospodarenja otpadom Grada Zadra planirano je uspostavljanje zelenih otoka za odvojeno sakupljanje otpada, po mogućnosti najmanje jedan na području svakog mjesnog odbora. Budući da će se postavljanje zelenih otoka provoditi fazno, u skladu s financijskim mogućnostima, Grad Zadar je u suradnji s društvom "Čistoća" d.o.o. za prvu fazu odredio jedanaest lokacija u mjesnim odborima Višnjik, Voštarnica, Jazine I, Ričine, Smiljevac, Bili Brig, Maslina i Brodarica.

Tako će se spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postaviti u sljedećim ulicama:

MO Višnjik: Ulica Andrije Hebranga;

MO Voštarnica: na prostoru TIZ-a, između stambenih zgrada;

MO Jazine I: na području Relje, Ulica Katarine Zrinske; Ravnice;

MO Ričine: Ulica Ante Starčevića ispred ulaza 8;

MO Smiljevac: Ulica Petra Skoka;

MO Bili Brig: Put Biliga, Vukovarska ulica;

MO Maslina: Ulica Franje Petrića, Ulica Ive Senjanina;

MO Brodarica: Put Petrića; 

Novi spremnici za prikupljanje papira, stakla i tekstila postavit će se pored već postojećih spremnika mješanog otpada.

Napominjemo da su otpadnu plastiku koja nije u sustavu povratne naknade, građani dužni skupljati u žutim vrećicama koje se mogu preuzeti u prostorijama "Čistoće" d.o.o., te odložiti uz ostale spremnike na javnoj površini. 

Na posljednjem javnom kolegiju gradonačelnika, pročelnica UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša, Andreja Baraba, izvijestila je javnost da su započele pripreme oko postavljanja zelenih otoka i na Poluotoku. "Budući da se radi o specifičnom prostoru, naša je zamisao da se zeleni otoci izvedu u obliku podzemnih spremnika. Riječ je o složenoj i skupoj investiciji, a u suglasnosti s konzervatorima potrebno je pronaći i odgovarajuće lokacije za to," naglasila je pročelnica.  

Vezane fotografije

Grad Zadar dobiva jedanaest zelenih otoka Grad Zadar dobiva jedanaest zelenih otoka Grad Zadar dobiva jedanaest zelenih otoka