Global Greening inicijativa u Zadru
Global Greening inicijativa u Zadru
Između 400 mjesta u 53 zemlje i Zadar, zazelenit će se sv. Donat.

U suradnji Grada Zadra s veleposlanstvom Irske, u nedjelju, 17. ožujka u 18:30 sati, crkva sv. Donata će biti u zelenoj boji kao dio desete godišnjice inicijative Global Greening. Godišnja proslava Dana sv. Patrika, nacionalnog dana Irske, u organizaciji Tourism Ireland-a uključit će rekordan broj mjesta diljem svijeta i u Hrvatskoj, točnije 400 mjesta u 53 zemlje. Deseta godišnja inicijativa u Hrvatskoj će uključiti rekordnih pet gradova i devet mjesta ove nedjelje.
Veleposlanstvo Irske ponovno je surađivalo s glavnim gradom Hrvatske, Zagrebom, s Gradom Rijekom koji je Europska prijestolnica kulture 2020. te s irskim Gradom Galwayom na ovogodišnjoj inicijativi. Uz Dubrovnik, Rijeku i Zagreb, u inicijativi ove godine sudjeluju i Zadar i Split. Split će ozeleniti fontanu na Rivi, Dubrovnik palaču Sponza, a  u Zadru će se ozeleniti najpoznatija gradska znamenitost, crkva sv. Donata. Zagreb će osvijetliti četiri lokacije Fontane (Hrvatske bratske zajednice), Muzej suvremenih umjetnosti, Klovićeve dvore i Meštrovićev paviljon, a u Rijeci će svijetliti Trsatska gradina te dizalice "Molo Longo".

Ozelenjavanje će biti vidljivo u nedjelju, 17. ožujka u sumrak, u 18.30 sati.  Poznate svjetske znamenitosti uključene u inicijativi Tourism Ireland-a za proslavu Dana sv. Patrika su London Eye i mnogi drugi.