Električni bicikl za komunalno redarstvo
Električni bicikl za komunalno redarstvo

U okviru projekta PRO-E-BIKE Grad Zadar dobio je na besplatno korištenje prvi električni bicikl na razdoblje od godinu dana. Ovo ekološko prijevozno sredstvo namijenjeno je gradskom komunalnom redarstvu koje će ga svakodnevno koristiti u obavljanju poslova iz svog djelokruga. 

Električni bicikl će komunalnim redarima poslužiti u obilasku gradskih četvrti poglavito u ljetnim mjesecima kod povećanih gužvi. Osim je brži za prometovanje, ovaj tip prijevoza u urbanim sredinama je i ekološki prihvatljiviji što je i cilj projekta PRO-E-BIKE

- Ovaj projekt promovira korištenje električnih bicikala i skutera kao okolišno prihvatljivu alternativu motornim vozilima na fosilna goriva, u svrhu dostave robe i tereta te za prijevoz putnika u europskim gradovima. Koordinator projekta je Energetski institut Hrvoje Požar te uključuje 9 partnera iz 7 zemalja. Grad Zadar sudjeluje kao pilot grad koji će svojim aktivnostima pridonijeti realizaciji ciljeva ovog projekta, a jedna od aktivnosti upravo je testiranje učinkovitosti električnog bicikla u praksi, istaknula je Voditeljica Odsjeka za energetsku učinkovitost Grada Zadra, Ana Bajlo na predstavljanju električnog bicikla koje je održano danas na ulazu na Poluotok kod gradskog mosta. Osim ovog jednog gradska uprava uskoro će dobiti još jedan električni bicikl.  

Prvu probnu vožnju odradio je komunalni redar Grada Zadra, Šime Radošević kojeg su, zajedno s kolegama iz odsjeka, u tehniku upravljanja biciklom uputili predstavnici instituta "Hrvoje Požar." Današnjem predstavljanju nazočili su zamjenik pročelnika UO za graditeljstvo i prostorno planiranje, Matko Segarić, pomoćnik pročelnika UO za komunalne djelatnosti, Ante Babić i viša stručna suradnica za energetsku učinkovitost, Ana Jurić.

Vezane fotografije

Električni bicikl za komunalno redarstvo Električni bicikl za komunalno redarstvo Električni bicikl za komunalno redarstvo Električni bicikl za komunalno redarstvo Električni bicikl za komunalno redarstvo Električni bicikl za komunalno redarstvo Električni bicikl za komunalno redarstvo