Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima
Zadarsko gospodarstvo prošle je godine ostvarilo najbolje rezultate u proteklih 25 godina.

U hotelu Kolovare održana je proširena svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK, Županijske komore Zadar i dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima za poslovanje u 2016. U ime Grada Zadra, svečanosti je nazočio gradonačelnik Branko Dukić koji je ovom prigodom podsjetio kako gradska uprava sustavno pokušava pratiti potrebe gospodarstva.

- U ovogodišnjem proračunu osigurali smo do sada najveći iznos za poticanje gospodarskih aktivnosti kroz čitav niz mjera. Posebno me raduje izrada projektne dokumentacije za novu zgradu poduzetničkog inkubatora ukupne površine od 3 600 kvadrata. Potreba za novim prostorima poduzetnicima pokazala se i u postojećem inkubatoru, ali i centru COIN što ukazuje na dinamičnost i rast zadarskog gospodarstva i poduzetništva, istaknuo je gradonačelnik Dukić dodajući da za iduću proračunsku godinu Grad Zadar planira nova ulaganja u izgradnju društvene i komunalne infrastrukture, a investicija će biti i od strane državnih institucija i tvrtki.

- Rezultati vašeg rada jedan od razloga zbog kojih je i moj mandat gradonačelnika obojen optimizmom. Naime, statistički podaci naše Komore za proteklu godinu kazuju sljedeće: rekordni prihodi, rekordna zaposlenost, rekordna dobit. Vjerujem kako će u idućem razdoblju ovaj trend rasta biti vidljiv i u plaćama, poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Gospodarske komore Zadar, Dario Jurin naveo je kako je zadarsko gospodarstvo prošle godine ostvarilo najbolje rezultate u proteklih 25 godina, a dosadašnji podaci najavljuju kako će i ova godina biti izvrsna.

Na kraju svečanosti dodijeljene su Zlatne plakete najuspješnijim gospodarstvenicima, a to su: u kategoriji malih trgovačkih društava  tvrtka Adria Libar koja se bavi edukacijom pomoraca i nautičara. U kategoriji srednjih društava Zlatna kuna je po treći put dodijeljena HSTEC-u. Treću godinu zaredom, dobitnik Zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društava je LTH Metalni lijev iz Benkovca.

Vezane fotografije