Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom
Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti danas su djelatnici Grada Zadra, predvođeni gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, svojim osobnim primjerom podržali akciju „Na posao bez automobila“. Naime, cilj današnjeg događanja je promocija prednosti upotrebe javnog prijevoza, bicikla i pješačenja. Mnogi su se rado odazvali i došli na posao pješice ili biciklom.

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti nastavit će se i kroz idućih nekoliko dana. U subotu 20.09.2014.  na Obali kralja Tomislava, kod Novih vrata pored mosta, od 10.00 do 13.00 sati bit će održana prezentacija električnih automobila i probne vožnje za građane, a u nedjelju 21.09.2014. u 17 sati na rasporedu je biciklijada (Start – Trg Petra Zoranića; Cilj – ŠRC „Franka Lisice“) u kojoj sudjeluje Biciklistički klub „Zadar“. U ponedjeljak 22.09.  na Dan bez automobila, s početkom u 9.00 sati, bit će organizirana šetnja od početka Ulice Bedemi zadarskih pobuna do Pozdrava suncu u kojoj će sudjelovati predstavnici Grada Zadra, Udruga „Relax“, nekoliko zadarskih studija za jogu te učenici OŠ „Petar Preradović“, OŠ „Kruno Krstić“ i djeca DV „Čuperak“. Također, tog dana bit će zatvorena Ulica Bedemi zadarskih pobuna za promet i besplatan prijevoz građana autobusima Liburnije na relaciji Kolodvor – Poluotok – Kolodvor u vremenu od 7 do 17 sati. Pozivamo sve građane koji to mogu da se pridruže našim aktivnostima. 

Vezane fotografije

Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom Djelatnici gradske uprave na posao došli pješice ili biciklom