Delegaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata predstavljeni zadarski projekti
Delegaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata predstavljeni zadarski projekti

U službenom dvodnevnom posjetu Gradu Zadru boravili su predstavnici Federacije komora za gospodarstvo i industriju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Gradonačelnik Božidar Kalmeta izrazio je  zadovoljstvo što je gostima iz Ujedninjenih Arapskih Emirata bio u mogućnosti zorno prikazati gospodarske i investicijske potencijale Zadra i zadarske regije.

Na radnom sastanku u Maloj vijećnici Grada Zadra članovima arapske gospodarske delegacije gradonačelnik Kalmeta sa suradnicima predstavio je nekoliko razvojnih projekata Grada Zadra s posebnim naglaskom na Športsko- rekreativni centar "Višnjik", Ravnice - "Vrata Zadra" i luku Gaženica. Nakon prezentacija, domaćini su goste poveli u obilazak lokacija navedenih projekata. 

- Zadovoljni smo s ovim što smo vidjeli i čuli u Zadru i u Hrvatskoj ovih dana. Mnogo je prilika za ulaganja koje bi mogle biti zanimljive investitorima iz naše zemlje, kako državnim tako i privatnim kompanijama,  kazao je pomoćnik glavnog tajnika za gospodarstvo i industriju, Mohamed A. Al Nuaimi i najavio ponovni dolazak u Zadar u širem sastavu krajem godine. Gradonačelnik je ovom prigodom zahvalio Ujedninjenim Arapskim Emiratima na donaciji od milijun dolara za poplavljena područja u Hrvatskoj.