Dan volontera
Dan volontera
Fotogalerija Galerija
Obilježen Dan volontera podjelom obroka u pučkoj kuhinji i dodjelom nagrada volonterima.

5. prosinca se obilježava Dan volontera. I ove godine obilježavanje je započelo podjelom obroka korisnicima u Pučkoj kuhinji sv. Vinko Paulski, u čemu su sudjelovali gradonačelnik Branko Dukić, zamjenica Jagoda Surać i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut. 

Pučka kuhinja skrbi svakodnevno za preko 300 korisnika, od kojih dio sam dolazi na ručak, a za njih oko 60 se organizira dostava na kućnu adresu. Osim toga, još 450 oitelji koristi i usluge socijalne samoposluge koja daje pomoć u namirnicama obiteljima u potrebi. I u pripremi obroka i njihovoj dostavi sudjeluju volonteri.

Ovaj dan je samo prigoda da podsjetimo na  dostojanstvo ljudi koji su primorani koristiti usluge pučke kuhinje.  Dolaskom božićnih blagdana želimo im ovim činom iskazati poštovanje, želimo im da nađu posao i imaju sređen život a mi ćemo kao gradska vlast učiniti sve što je u našoj moći da im pomognemo. Najviše bih volio da nam pučka kuhinja u Zadru ne treba, ali dok postoji potreba, Grad Zadar će ju financijski podupirati.-rekao je gradonačelnik. 

Nakon toga, u Gradskoj loži dodijeljene su nagrade najboljim volonterima i volonterskim organizacijama za 2018. godinu. Nagrade i zahvalnice najboljim volonterima uručila je zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać.