Dan Downovog sindroma
Dan Downovog sindroma

Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta sa svojim zamjenicima Zvonimirom Vrančićem i Ivicom Vlakićem te ostalim suradnicima obišao je danas Udrugu za Down sindrom Zadarske županije koja je obilježila svjetski dan Downovog sindroma.

Predsjednica udruge Suzana Periša naglasila je važnost postojanja ovakve udruge za sve roditelje djece s Downovim sindromom i dobru suradnju s Gradom Zadrom koji je osigurao prostor za djelovanje udruge. 
Gradonačelnik Božidar Kalmeta obećao je još bolju suradnju i još veću pomoć udruzi te traženje adekvatnijeg prostora. Istaknuo je veliku važnost postojanja ove udruge ne samo za roditelje i grad, već za širu zajednicu jer nas različitost obogaćuje.

Udruga za Down sindrom Zadarske županije je izuzetno aktivna kroz organizaciju edukacija o ranoj intervenciji za roditelje djece s Downovim sindromom počevši već od prvih kontakata u rodilištu, ali njihova najvažnija uloga je ljudska potpora roditeljima koji su se našli u istoj stuaciji.

Vezane fotografije

Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma Dan Downovog sindroma