Članovi Društva oboljelih od multiple skleroze na susretu s gradonačelnikom
Članovi Društva oboljelih od multiple skleroze na susretu s gradonačelnikom
Gradonačelniku predstavljen projekt „SOS za MS – Podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva“

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i pročelnik UO za socijalnu skrb, Mario Pešut susreli su se danas, u ponedjeljak, 8. veljače, s članovima Društva oboljelih od mulitple skleroze Zadarske županije i predstavnicama Saveza društava multiple skleroze Hrvatska. Povod susreta, simbolično nazvanog „Kava s gradonačelnikom“, bio je predstavljanje rezultata provedbe projekta „SOS za MS – Podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva“ koji je započeo krajem 2014.,a završava ove godine krajem mjeseca veljače. Program su predstavile članice Saveza, izvršna direktorica projekta, Dijana Roginić i voditeljica projekta, Tanja Malbaša, dok su o iskustvima života s bolešću, potrebama oboljelih, poteškoća s kojima se susreću te aktivnostima zadarskog Društva govorili njegovi članovi na čelu s predsjednicom Brankom Špraljom.

Društvo oboljelih od mulitple skleroze Zadarske županije već niz godina dobro surađuje s Gradom Zadrom te iz gradskog proračuna, za svoj rad, dobiva 40 tisuća kuna godišnje, istaknuli su članovi društva. Također, kazali su kako godišnje, kroz različite programe i natječaje na koje se prijavljuju, zapošljavaju do 20 osoba.

Upravo je cilj projekta „SOS za MS – Podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva“ bio poboljšanje kvalitete rada udruga članica Saveza u pružanju socijalnih i volonterskih usluga svojim članovima te razvoj kompetencija zaposlenika koji rade u udrugama kao i  jačanje partnerstava na lokalnom nivou. Nakon 12 mjeseci provedbe projekta u udrugama članicama Saveza, među kojima je i zadarsko Društvo te partnerskim organizacijama, dogodile su se dugoročne promjene koje su utjecale na lokalnu zajednicu i omogućile osobama s multiplom sklerozom poboljšanje kvalitete života, istaknule su voditeljice projekta. U sklopu projekta potpisana su 43 volonterska ugovora, više od 500 osoba sudjelovalo je u njegovim aktivnostima, zaposleno je 7 osoba, održano je nekoliko radionica i tribina, a sklopljeno je i niz partnerstava s ostalim organizacijama civilnog društva i institucijama koje će nakon završetka projekta nastaviti suradnju s udrugama članicama Saveza, zaključile su. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog foda. Vrijednost projekta je 522.423,82 kn.

Gradonačelnik Kalmeta i pročelnik Pešut na susretu su još jednom ponovili kako će Grad Zadar i dalje pratiti i financijski pomoći rad zadarskog Društva oboljelih od multiple skleroze te će u skladu sa svojim ovlastima i mogućnostima biti partner u provođnju projekata usmjerenih na dobrobit i poboljšanje kvalitete života oboljelih.

Vezane fotografije

Članovi Društva oboljelih od multiple skleroze na susretu s gradonačelnikom Članovi Društva oboljelih od multiple skleroze na susretu s gradonačelnikom Članovi Društva oboljelih od multiple skleroze na susretu s gradonačelnikom