CACIB Zadar Dog Show 2015.
CACIB Zadar Dog Show 2015.

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i zadarskog kinološkog društva Dalmatinski pas u Zadru se na prostoru autokampa Borik održava 15. međunarodna izložba pasa - CACIB ZADAR DOG SHOW 2015. U četiri dana, koliko traje izložba, u dvadeset izlagačkih krugova nastupa preko 1.200 pasa 150 različitih pasmina.

Danas, u subotu održano je takmičenje pod nazivom "Međunarodni prvak prvaka", a pobjednik tog natjecanja proglašen je u Arsenalu na gala večeri kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta. Prvakom prvaka proglašen je australski ovčar iz Njemačke, a lentu je vlasnici uručio gradonačelnik Kalmeta.

Predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, Damir Srok, ovom je pirgodom zahvalio domaćinima, kinološkom društvu Dalmatinski pas iz Zadra te gradonačelniku Kalmeti na gostoprimstvu i činjenici da se ova, jedna od najboljih izložbi pasa na otvorenom u Europi, punih 15 godina održava u Zadru.

Izložba je i ovog puta privukla izlagače, vlasnike i zaljubljenike u pse iz Italije, Francuske, Češke, Mađarske, Slovenije, Poljske, BiH, Rusije, a od domaćih nastupili su izlagačii izlagača iz Zagreba, potom Osijeka, Pule, Splita, Zadra, Umaga, Samobora, Šibenika, Rijeke, Karlovca, Nina i Bjelovara. 

Manifestacija završava u nedjelju, 3. svibnja u 17,30 sati uz proglašenje najljepših pasa ovogodišnje izložbe.