Biciklistička utrka za velike i male
Biciklistička utrka za velike i male
Fotogalerija Galerija
Zamjenik gradonačelnika Babić : "I ovakvim događanjima pokazujemo da je Zadar grad sporta i rekreacije."

Dukat je ovog vikenda organizirao drugo zadarsko izdanje biciklističke utrke Dukat Fit i Dukatino utrke za djecu. 

Veliki i mali ljubitelji vožnje bicikla pokazali su svoje umijeće pedaliranja na području Borika, a najbržim natjecateljima u trima Dukatino utrkama za djecu te utrci Dukat Fit za odrasle dodijeljene su nagrade Dukata i sportskog partnera Decathlona. Ovogodišnja utrka održala se pod pokroviteljstvom Grada Zadra pa ju je otvorio Ante Babić, zamjenik gradonačelnika, koji je i odvozio jedan krug oko Marine Borik. 

„Zadar je grad sporta i rekreacije što je vidljivo i iz ulaganja u Športski centar Višnjik, gdje je Grad izgradio infrastrukturu za sve vrste rekreativnih sportova i gdje se dnevno rekreira do 3.000 ljudi. Bicikl kao prijevozno sredstvo nije samo koristan za čovjekovu fizičku aktivnost, već je i ekološki prihvatljiv, posebno u urbanim sredinama. Na nama je, stoga, da nastavimo graditi biciklističke staze te da u okviru svojih mogućnosti potičemo građane da što više bicikliraju. Hvala organizatoru što je odabrao Zadar i hvala svim mojim sugrađanima koji su se odazvali današnjoj biciklističkoj utrci. Bilo mi je veselje odvoziti krug uz njih", izjavio je Ante Babić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra.

Događanje je započelo trima Dukatino utrkama za djecu u kojima su oni najmlađi od 3 do 5 godina snage odmjerili na stazi dugoj 100 metara, dok su djeca od 6 do 8, odnosno od 9 do 12 godina biciklirali 1,2 kilometra. Odrasli natjecatelji vozili su četiri kruga po Boriku ukupne dužine 7,1 kilometar. 

„Prvo prošlogodišnje izdanje biciklističke utrke Dukat Fit i Dukatino utrke u Zadru dalo nam je vjetar u leđa i bilo glavnim motivom da i ove godine pokrenemo Zadrane svih uzrasta. Oni su još jednom pokazali koliko vole voziti bicikl te da kad si fit, zaista možeš sve, pa čak i pedalirati punih sedam kilometara", izjavila je Kristina Klarić Rubčić, voditeljica Korporativnih komunikacija Dukata.

Vezane fotografije

Biciklistička utrka za velike i male Biciklistička utrka za velike i male Biciklistička utrka za velike i male Biciklistička utrka za velike i male Biciklistička utrka za velike i male Biciklistička utrka za velike i male