Sutra se održava Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru
Sutra se održava Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru
Pet (5) glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam.

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju 2. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati sutra, 22. ožujka 2018. od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu. Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, gdje će posjetitelji moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima, održat će se i popratni program. 

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Tražim stipendiju (www.facebook.com/trazim.stipendiju).

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru predstavit će se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, Sajam je prilika da se sudionici dobro zabave i steknu motivaciju za daljnje obrazovanje!

Izdvajamo pet (5) glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru:

Mogu pronaći stipendiju!      

Na Sajmu će sudjelovati više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike, koji će pružati informacije o brojnim dostupnim stipendijama i studijskim programima. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada. Detaljan popis svih izlagača možete pronaći ovdje: https://goo.gl/QRHXYJ .

Mogu poslušati korisno predavanje i saznati sve što ih zanima o državnim stipendijama!

U sklopu programa Sajma, od 13.30 do 14.00 sati, održava se predavanje „Stipendije za visoko obrazovanje“. Saznajte sve o socio-ekonomskim i novim STEM stipendijama koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ministarstvo dodjeljuje 13.400 stipendija godišnje koje doprinose povećanju dostupnosti visokog obrazovanja, povećanju završnosti programa i studija u visokom obrazovanju u Hrvatskoj te pridonose gospodarskom razvoju.

Mogu steći zanimljiva i korisna poznanstva!

Posjetitelji Sajma imat će jedinstvenu priliku upoznati predstavnike poznatih međunarodnih visokih učilišta i saznati sve ključne informacije o studijskim programima i stipendijama iz prve ruke. Također mogu upoznati i predstavnike studentskih udruga i saznati kako se uključiti u studentske projekte. Tijekom programa, ali i na izlagačkim pultovima, posjetitelji Sajma imat će priliku čuti inspirativne priče i zanimljiva iskustva hrvatskih stipendista koji su studirali u inozemstvu.
 

Mogu saznati sve o stipendijama Grada Zadra!

Grad Zadar, kao domaćin Sajma, putem info-pulta i predavanja informirat će svoje građane o stipendijama za učenike i studente na području Zadra. U sklopu programa održat će se svečana dodjela stipendija učenicima i studentima Grada Zadra od 11.30 do 13.00 sati! Dođite i podržite svoje mlade i perspektivne sugrađane! 

 
Mogu naučiti nešto novo, a usput se i dobro zabaviti!

Simulator letenja omogućit će vam doživljaj leta borbenim avionom MiG-21 koji će predstaviti Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, dugogodišnji izlagač stipendija na Sajmu. Riječ je o kompjuterskom simulatoru letenja avionima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Simulator se sastoji od originalnog sjedala aviona povezanog s računalom i ekranom na kojem se prikazuje let. Učenici Strukovne škole Vice Vlatković u Kutku inovacija predstavit će svoje projekte. Dođite i zavirite u svijet inovacija mladih Zadrana.