Prijem učeničkih zadruga osnovnih škola Grada Zadra
Prijem učeničkih zadruga osnovnih škola Grada Zadra

     U srijedu 13. prosinca 2018. godine, u Maloj vijećnici Grada Zadra, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo, gdin. Joso Nekić, sa suradnicima, primio je predstavnike učeničkih zadruga osnovnih škola Grada Zadra koje su sa svojim proizvodima sudjelovale u predstavljanju Veleposlanstva Republike Hrvatske na Diplomatskom sajmu, održanom 2. prosinca 2018. godine u Budimpešti, Mađarska. Radi se o tradicionalnoj manifestaciji koju organizira Klub supruga diplomata, a odvija se pod visokim pokroviteljstvom supruge mađarskog predsjednika, gđe. Anite Herczegh.

     Na Diplomatskom sajmu u Budimpešti sudjelovale su učeničke zadruge „Mlade ruke“ – OŠ Petra Preradovića, „Arbanasi“ – OŠ Krune Krstića, „Điran“ – OŠ Šime Budinića, „Maraška“ – OŠ Bartula Kašića i „Mocira“ – OŠ Voštarnica.

     Pročelnik Nekić u svom obraćanju ravnateljicama škola, voditeljicama učeničkih zadruga i učenicima zadrugarima izrazio je zahvalu za angažman i trud ne samo oko sudjelovanja na Diplomatskom sajmu nego i inače, naglasivši kako je za takav rad potreban i entuzijazam onih koji se time bave. Naveo je kako Grad Zadar podržava sve oblike izvannastavnih aktivnosti u školama, a posebice osnivanje i rad učeničkih zadruga, te iskazao želju za daljnjom suradnjom budući je Grad, kao osnivač, sa svojim osnovnim školama, slikovito rečeno – jedno tijelo.

     Voditeljice učeničkih zadruga iskoristile su ovu priliku kako bi upoznale pročelnika sa izazovima i problemima s kojima se susreću prilikom rada unutar zadruga. Saslušavši njihove prijedloge pročelnik je ustvrdio kako na tom području ima velikog prostora za rad, razvoj i rast, a kako će Grad Zadar, na tom putu, rado stati uz svoje škole.

     Upitane za iskustva u radu učeničke zadruge, učenice sedmog razreda OŠ Bartula Kašića navele su kako im je jako lijepo okupljati se oko učeničke zadruge i da ih jako veseli vrijeme koje provedu u zajedničkom druženju.

    

Vezane fotografije

Prijem učeničkih zadruga osnovnih škola Grada Zadra Prijem učeničkih zadruga osnovnih škola Grada Zadra Prijem učeničkih zadruga osnovnih škola Grada Zadra