Otvoren Sajam stipendija i visokog obrazovanja Zadar 2018.
Otvoren Sajam stipendija i visokog obrazovanja Zadar 2018.
Fotogalerija Galerija
Svečano uručeni ugovori o stipendiji Grada Zadra.

U Arsenalu je otvoren 2. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru. Učenike, studente, roditelje i druge posjetitelje sajma uvodno su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, Ante Babić, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja, Ninoslav Šćukanec, pročelnik UO za školstvo Zadarske županije, Ivan Šimunić, ravnatelj gimnazije Vladimir Nazor, Rade Šimićević i prorektorica Sveučilišta u Zadru, Nedjeljka Balić Nižić. Svečanosti otvorenja nazočili su i zamjenica gradonačelnika, Jagoda Surać i pročelnik UO za odgoj i školstvo Grada Zadra, Joso Nekić sa suradnicima. Predstavnici institucija podržali su ovaj hvale vrijedan projekt kojim se potiče dostupnost studiranja za sve koji to žele i izvrsnost u obrazovanju.

Zamjenik gradonačelnika, Babić, čestitajući partnerima iz Instituta za razvoj obrazovanja na prošlogodišnjoj manifestaciji koja ja dokazala efikasnost u olakšavanju pristupa visokom obrazovanju, naglasio je kako Grad Zadar sustavno provodi program stipendiranja učenika i studenata od svog osnutka, a samo u posljednjih 10 godina za 1000 stipendista dodijeljeno je blizu 25 milijuna kuna.

- Na taj način dodatno motiviramo izvrsne, pomažemo onima kojima je to najpotrebnije ali i potičemo one koji se odlučuju obrazovati za deficitarna zanimanja. S novim ugovorima koje danas uručujemo, stipendije Grada Zadra koristi ukupno 335 učenika i studenata.

Zamjenik Babić  istaknuo je da stipendije olakšavaju studiranje jer pomažu mladima i njihovim obiteljima u pokrivanju studijskih troškova, a ujedno se studenti stipendijama motiviraju da pristupe svojim obvezama odlučnije i uspješno završe studij.

- Stipendije su na jedan poseban način i iskazivanje poštovanja i priznanja za njihov trud, rad i uspjeh. Zato je ovo idealna prigoda za čestitku novim stipendistima Grada Zadra, kazao je Babić.

Zaželjevši im puno uspjeha u daljnjem obrazovanju, zamjenici gradonačelnika, Babić i Surać uručili su učenicima, studentima i njihovim roditeljima ugovore o stipendiji dok je novac već na računima svih stipendista. 

Ovogodišnji Sajam stipendija i visokog obrazovanja prepoznat je od strane brojnih međunarodnih izlagača koji dolaze iz čak osam zemalja Europe i svijeta, a zamjetno je i sudjelovanje zadarskih tvrtki iz realnog sektora. Upravo uspješno gospodarstvo donosi dodatnu vrijednost programu stipendiranja jer omogućava kvalitetna radna mjesta. Stoga Grad Zadar provodi čitav niz  mjera poticanja razvoja gospodarstva imajući u vidu i strukturu lokalnog poduzetništva.

Cjelodnevni sadržajan i opsežan  program sajma pripremljen je s ciljem da  mladi ljudi mogu pronaći odgovore na brojna pitanja s kojima se susreću pri donošenju ključnih odluka vezanih uz daljnje školovanje i buduću profesiju.