Natječaj za radno mjesto
Natječaj za radno mjesto

KLASA:     112-01/17-01/29

URBROJ:  2198/01-6-17-2

Zadar,      15.rujna   2017.godine

  Pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra  objavio je dana 14.rujna  2017.godine kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Zadar   oglas za prijam u službu na radno mjesto u djelokrugu poslova viši stručni suradnik II za pravne poslove. Služba se zasniva na određeno vrijeme,   na razdoblje od šest mjeseci,  radi povećanog opsega poslova.

 TEKST OGLASA:

 U službu na određeno vrijeme ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i članka 16. ZSN-a (što znači da ; u službu ne može biti primljena osoba protiv koje se vodi kazneni postupak ili koja je pravomoćno osuđena za kazneno djelo, kao ni osoba kojoj je prestala služba u upravnom tijelu lokalne jedinice zbog teške povrede dužnosti u razdoblju od četiri godine od prestanka službe, te kojoj je prestala služba u upravnom tijelu lokalne jedinice zbog toga što nije zadovoljila na probnom radu u razdoblju od četiri godine od prestanka službe).

Kandidati moraju ispunjavati uz opće uvjete za prijam u službu propisane u članku 12. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (u nastvaku ZSN-a): punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta  na koje se osoba prima i posebne uvjete za prijam u službu i to;

-   magistar struke/stručni specijalist pravne struke

-   najmanje 1 godina radnog iskustva u struci

-   položen državni stručni ispit za rad u tijelima uprave ili bez položenog državnog  

    stručnog ispita uz obvezu polaganja u zakonskom roku.

 Na oglas se mogu javiti osobe oba spola.

Prijavi na oglas potrebno je priložiti slijedeće:

životopis,

-  dokaz o hrvatskom državljanstvu ( izvornik ili preslik osobne iskaznice, putovnice ili

   domovnice)

-  izvornik ili preslik diplome kao dokaz o završenoj stručnoj spremi i struci

- dokaz o radnom iskustvu - elektronički zapis ( u slučaju da je osiguranik podnio zahtjev u elektroničkom   obliku preko korisničkih stranica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje),  odnosno potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog  zavoda za mirovinsko osiguranje koju Zavod na osobna traženje osiguranika   izdaje na šalterima područnih službi/ureda Hrvatskog zavoda za mirovinsko   osiguranje, u svrhu dokaza o radnom iskustvu

-  uvjerenje  da protiv kandidata nije pokrenut istražni ili  kazneni postupak

  (ne  starije od 6   mjeseci),

dokaz o položenom državnom stručnom ispitu ako kandidat ima  položen

-  vlastoručno potpisanu izjavu da ne postoje zapreke iz članka 16.ZSN-a.

 Prijave se podnose na adresu Grad Zadar, Narodni trg 1 „oglas za prijam u službu“ Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove.

Ako kandidat ostvaruje pravo na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu dužan je u prijavi na oglas  pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu. Osobe  koje ne podnesu pravodobne i uredne prijave  ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa (što znači ako ne udovoljavaju uvjetima ili ne prilože traženu dokumentaciju)  ne smatraju  se kandidatima  prijavljenim  na oglas.

Za kandidate prijavljene na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere znanja i sposobnosti  putem pisanog testiranja (koje uključuje i znanje engleskog jezika) i intervjua Ako kandidat ne pristupi provjeri znanja, smatra se da je povukao prijavu na oglas.

Na web stanici www.grad-zadar.hr objavit će se opis poslova te podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava, kao i podaci o načinu obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz  kojeg područja, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za tu provjeru. Na navedenoj web stanici te na oglasnoj ploči u predvorju zgrade Grada Zadra, biti će  objavljeno vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti  kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere.

 Opis poslova i zadaća radnog mjesto viši stručni suradnik II za pravne poslove:

sudjeluje u imovinsko pravnim poslovima vezanim za gradske nekretnine; sudjeluje u izradi odluka iz domene rada temeljenih na zakonima koji reguliraju ovu oblast; sudjeluje u sređivanju imovinsko-pravnih poslova u svezi gradskih nekretnina; sudjeluje u terenskim i katastarskim identifikacijama nekretnina; sudjeluje u prikupljanju zemljišno knjižne dokumentacije za uknjižbu nekretnina; surađuje sa županijskim uredom za imovinsko-pravne poslove.

PRAVNI IZVORI ZA PROVJERU ZNANJA

  1. ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA  („Narodne Novine“: 91/96, 68/98, 137/99, 114/01, 100/04, 107/07, 152/80, 126/10, 55/13 i 60/13),
  2. ZAKON O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA („Narodne Novine“: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14 81/15-pročišćeni tekst),
  3. ZAKON O PRODAJI STANOVA NA KOJIMA POSTOJI STANARSKO PRAVO („Narodne Novine“ 29/91, 33/91, 43/92-pročišćeni tekst)

Koeficijent složenosti poslova radnog mjesta viši stručni suradnik II iznosi 2,196 uz osnovicu za izračun plaće .

Za kandidate prijavljene na oglas koji  ispunjavaju formalne uvjete  provest će se testiranje  radi provjere znanja i sposobnosti  putem pisanog testiranja i intervjua. Za svaki dio provjere kandidatima se dodjeljuje  broj bodova od 1 do 10.

Intervju će biti proveden samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50 % ukupnog broja bodova na pisanom testiranju. Vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata (pisano testiranje i intervju)  bit će objavljeno na ovoj web stranici, te na oglasnoj ploči u predvorju Grada Zadra, Narodni trg 1, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Prijave na oglas  podnose se neposredno u pisarnici Gradske uprave Grada Zadra na adresi Narodni trg 1  ili poštom na adresu: Grad Zadar, Narodni trg 1, Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove - Odsjek za kadrovske poslove u  roku od 8 dana od dana objave  kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  odnosno do 22.rujna  2017.godine. O rezultatima oglasa kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Po izvršnosti rješenja o prijmu u službu, kandidatima koji ne budu primljeni putem pošte biti će  vraćena dokumentacija priložena prijavi.

Kandidat može tijekom oglasnog   postupka pisanim putem povući prijavu.

 POVJERENSTVO ZA PROVEDBU OGLASA