KLASA:    112-01/14-01/24

URBROJ: 2198/01-5 -14-3

Zadar,     10.rujna  2014.godine

 

Kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područne službe Zadar, dana  9.rujna  2014.godine  objavljen je oglas za prijam u službu 1 izvršitelj/ica u Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja  Grada Zadra  na radno mjesto višeg stručnog suradnika II za pravne, građevinske i ostale postupke   na određeno vrijeme radi zamjene odsutnog službenika,  do povratka odsutnog službenika na posao, odnosno prestanka njegove službe. Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u službu propisane u članku 12. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( u nastvaku ZSN-a): punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta  na koje se osoba prima.

U službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i članka 16. ZSN-ato znači da ; u službu ne može biti primljena osoba protiv koje se vodi kazneni postupak ili koja je pravomoćno osuđena za kazneno djelo, kao ni osoba kojoj je prestala služba u upravnom tijelu lokalne jedinice zbog teške povrede dužnosti u razdoblju od četiri godine od prestanka službe, te kojoj je prestala služba u upravnom tijelu lokalne jedinice zbog toga što nije zadovoljila na probnom radu u razdoblju od četiri godine od prestanka službe).

Uz opće uvjete, kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete za prijam u službu:

magistar struke/stručni specijalist  pravne struke

najmanje 1 godina radnog iskustva u struci

- položen državni stručni ispit za rad u tijelima uprave ili bez položenog državnog

  stručnog ispita uz obvezu polaganja u zakonskom roku.

Prijavi na oglas potrebno je priložiti slijedeće:

-  životopis,

preslik ili izvornik diplome

dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik važeće osobne iskaznice ili preslik

   domovnice)

uvjerenje o radnom stažu (izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje)

izvornik uvjerenja da protiv kandidata nije pokrenut istražni ili  kazneni postupak

   ( ne   starije od 6   mjeseci)

-  svjedodžbu kao dokaz o položenom državnom stručnom ispitu (ako je položen)

-  vlastoručno potpisanu izjavu da ne postoje zapreke iz članka 16.ZSN-a.

 

Uvjet stručnog znanja (stupnja obrazovanja) ispunjavaju  i kandidati koji su po ranijim propisima stekli visoku stručnu spremu pravne struke . 

Ako kandidat ostvaruje pravo na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu dužan je u prijavi na javni oglas pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom oglasu.

Osobe  koje ne podnesu pravodobne i uredne prijave  ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa   ne smatraju  se kandidatima  prijavljenim  na oglas, o čemu su obaviješteni pisanim putem.

Za kandidate prijavljene na javni oglas koji ispunjavaju formalne uvjete  provest će se testiranje  radi provjere znanja i sposobnosti  putem pisanog testiranja i intervjua Za svaki dio provjere kandidatima se dodjeljuje  broj bodova od 1 do 10.

Intervju će biti proveden samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50 % ukupnog broja bodova na pisanom testiranju.

Vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata  bit će na ovoj web stranici, te na oglasnoj ploči u predvorju Grada Zadra, Narodni trg 1, najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni oglas.

Opis poslova i zadaća radnog mjesta višeg stručnog suradnika II za pravne, građevinske i ostale postupke:

Vodi postupak izdavanja lokacijske dozvole, potvrde parcelacijskog elaborata  donošenja rješenja o utvrđivanju građevne čestice, građevinske dozvole,  vodi upravne i neupravne postupke i u drugim slučajevima propisanim važećim zakonima i drugim propisima donesenim na temelju zakona, sudjeluje u analizama i pripremi složenih pitanja iz djelokruga odjela  i obavlja druge poslove po nalogu pročelnika i zamjenika pročelnika Upravnog odjela.

 

PRAVNI IZVORI ZA PROVJERU ZNANJA:

- Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“, broj:86/12, 143/13),

- Zakon o općem upravnom postupku („Narodne novine“, broj:47/09),

- Zakon o gradnji („Narodne novine“, broj:153/13),

- Zakon o prostornom uređenju („Narodne novine“, broj:153/13),

- Statut Grada Zadra („Glasnik Grada Zadra“, broj:9/09, 28/10, 3/13, 19/13).

 

Koeficijent složenosti poslova navedenog radnog mjesta je 2,196. Plaću službenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova utvrđenog za radno mjesto na koje je raspoređen   i osnovice za izračun plaće , uvećan za 0,5% za svaku godinu  radnog staža .

Prijave na oglas podnose se neposredno u pisarnici Gradske uprave Grada Zadra ili poštom na adresu: Grad Zadar , Narodni trg 1, Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove-odsjek za kadrovske poslove u  roku od 8 dana od dana objave oglasa kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-područni ured Zadar odnosno do 17.rujna  2014.godine. O rezultatima oglasa kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Po donošenju  rješenja o prijmu u službu, kandidatima koji ne budu primljeni putem pošte će biti vraćena dokumentacija priložena prijavi.

Kandidat može tijekom oglasnog postupka pisanim putem povući prijavu.

 

POVJERENSTVO ZA PROVEDBU OGLASA