JAVNI POZIV  za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa
JAVNI POZIV za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

KLASA: 132-01/16-01/01

URBROJ: 2198/01-15-16-3

Zadar, 8. rujna 2016.

 Na temelju članka 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj ( regionalnoj ) samoupravi ( Narodne novine br.86/08, 61/11), a sukladno Planu prijma na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u gradskoj upravi Grada Zadra za 2016. godinu , KLASA: 119-01/16-01/01, URBROJ:2198/01-2-16-2, od 8. travnja 2016. godine,  Grad Zadar raspisuje

 JAVNI POZIV

za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za nepopunjena radna mjesta u upravnim tijelima Grada Zadra u cilju mjere Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grad Zadar iskazuje potrebu za stručnim osposobljavanjem za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravna tijela Grada Zadra.

Cilj stručnog osposobljavanja za rad  je stjecanje radnog iskustva potrebnog za polaganje državnog stručnog ispita u skladu s člankom  93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj ( regionalnoj ) samoupravi ( Narodne novine br.86/08, 61/11).

Stručno osposobljavanje za rad traje 12 mjeseci u punom radnom vremenu od 8 sati, a provodi  se u upravnim odjelima i uredima Grada Zadra za slijedeća radna mjesta:

1. URED GRADA

Administrativni tajnik/ca– srednja stručna sprema, upravne, ekonomske ili opće struke – 1 polaznik/ica

2. UPRAVNI ODJEL ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADITELJSTVO

  • Viši referent za pripremu zemljišta i razrez komunalnog doprinosa

sveučilišni/stručni prvostupnik, upravne, građevinske ili arhitektonske struke – 1 polaznik/ica

  •  Administrativni tajnik

srednja stručna sprema upravne, ekonomske ili opće struke – 2 polaznika/ice

 3. UPRAVNI ODJEL ZA PROVEDBU DOKUMENATA PROSTORNOG UREĐENJA I GRAĐENJA

  • Viši stručni suradnik II - za provedbu dokumenata gradnje i ostalih postupaka

magistar struke/stručni specijalist arhitektonske, građevinske

ili pravne struke- 2 polaznika/ice

 4. UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODARENJE GRADSKOM IMOVINOM

  • Referent za opće poslove

srednja stručna sprema, upravne, ekonomske ili opće struke – 1 polaznik/ica

  • Referent za stambene i poslovne prostore

srednja stručna sprema, građevinske, upravne, ekonomske ili opće struke – 1 polaznik/ica

5. UPRAVNI ODJEL ZA FINANCIJE

  • Referent za računovodstvo

srednja stručna sprema ekonomske, upravne ili opće struke – 2 polaznika/ice

6.  UPRAVNI ODJEL ZA SOCIJALNU SKRB I ZDRAVSTVO

  •  Viši stručni suradnik II – za socijalnu skrb

magistar struke/ stručni specijalist društvenih znanosti – sociologija, psihologija ili socijalne djelatnosti – 1 polaznik/ica

  • Administrativni tajnik – srednja stručna sprema, upravne, ekonomske ili opće struke – 1 polaznik/ica

Osoba može biti primljena na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa ako pripada skupini koja obuhvaća:

  • mladi do 25 godina u evidenciji nezaposlenih dulje od 6 mjeseci
  • mladi do 29 godina u evidenciji nezaposlenih dulje od 12 mjeseci
  • mlade nezaposlene osobe u dobi 15 – 29 u registriranoj nezaposlenosti najviše do 4 mjeseca

te da ima prethodno navedeni odgovarajući stupanj obrazovanja i struku, te koje se do sada nisu stručno osposobljavale u smislu članka 93. ZSN-a, odnosno članka 59. Zakona o radu ( „Narodne novine ″, broj 93/14, u nastavku ZOR).

              Cilj stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa je stjecanje radnog iskustva potrebnog za polaganje državnog stručnog ispita, u skladu sa člankom 93. ZSN-a.

              Polaznici nemaju status službenika, nisu u radnom odnosu i ne primaju naknadu za svoj rad, osim novčane pomoći i trošak prijevoza koje osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

              Grad podmiruje troškove polaganja državnog stručnog ispita ( prvi put ), te prava i obveze polaznika biti će uređene ugovorom.

Kandidat za prijavu mora priložiti:

  • kratki životopis s naznačenom adresom, OIB-om i kontakt telefonom i e-mail adresom
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (običnu presliku osobne iskaznice ili domovnice)
  • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja ( običnu presliku diplome ili svjedodžbe ili potvrde o završenom studiju kojom se potvrđuje ispunjavanje uvjeta stupnja obrazovanja ( stručne spreme ) i struke
  • izvornik vlastoručne potpisane izjave da kod kandidata ne postoji zapreka iz članka 15. i članka 16. ZSN-a ( potpisanu izjavu ne treba ovjeriti )
  • presliku uvjerenja da kandidat nije pod istragom i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak ( ne stariji od šest mjeseci )
  • običnu presliku uvjerenja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da je osoba u evidenciji nezaposlenih osoba, ne starija od mjesec dana,
  • običnu presliku potvrde ili elektronički zapis o podacima evidentiranima u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kojom kandidat dokazuje postojanje/nepostojanje evidentiranog staža u zvanju za koje se obrazovao, ne starije od mjesec dana.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Na prijam polaznika ne primjenjuju se odredbe ZSN-a o postupku prijma u službu.

Od odabranih  kandidata biti će zatražena dostava izvornika dokumenata priloženih prijavi koji su dostavljeni u obliku preslika.

Primanje polaznika u Grad Zadra provodi se u okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, naziv mjere „Rad i staž i prijevoz ″- stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Podnositelji prijava  koji ispunjavaju uvjete te čija je prijava pravodobna i potpuna biti će pozvani na intervju putem e-maila ili telefonskim pozivom.

Kandidate koje odabere Grad biti će predloženi na ocjenu Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a ugovori će biti sklopljeni s onim odabranim kandidatima čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima.

Prijave se podnose na adresu: Grad Zadar, Narodni trg 1, 23 000 Zadar, sa naznakom ( za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa) u roku od 8 dana od objave ovog javnog poziva na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Zadar.

Podnositelji prijava obavezno naznačuju za koje se poslove prijavljuje.