Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala
Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala
KvART '19.

U subotu, 8. lipnja, na Narodnom trgu, najavljen je nadolazeći festival KvART '19.

Za tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala to je značilo samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru, dobilo je svoj nastavak! KvART '19. donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu.

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje festivala, u centar zbivanja, stavlja stvaranje kao pokretačku snagu razvoja svakog pojedinca i društva. Moć kreiranja, stvaralački zanos i energija, koja se pri tome oslobađa, pokretač su pozitivnih društvenih promjena i izgradnje proaktivne zajednice. Zato KvART '19. u centar stavlja zonu za kreiranje, takozvani makerspace, u kojemu će svi, koji navrate do kvarta, imati priliku uključiti se, naučiti kako stvoriti nešto novo te iskoristiti vlastiti stvaralački potencijal.

Najava ovogodišnjeg festivala održala se u subotu, 8. lipnja, na Narodnom trgu izvedbom flash moba članova i članica Zadarskog plesnog ansambla, Udruge u Pokretu IN FLUX i drugih plesnih udruga, ali i zainteresiranih pojedinaca, na opće iznenađenje i oduševljenje svih prisutnih.

Josipa Štulić zaslužna je za koreografiju, a nakon pjesme Boogie Wonderland (Earth, Wind & Fire), uslijedio je dio u kojemu se pridružio znatan broj novih plesača koji su izveli robotski ples na pjesmu The Robots (Kraftwerk) kao najavu glavne teme ovogodišnjeg festivala – stvaranja.

Cijeli video najave festivala možete pogledati na službenoj Youtube stranici festivala.

Službeni program ovogodišnjeg izdanja festivala možete preuzeti kao dokument na dnu stranice ili preko sljedećeg linka: http://bit.do/kvart19program.

Vidimo se u Kvartu!

Vezane fotografije

Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala Flash mobom na Narodnom trgu službeno najavljen program festivala