U Zagrebu potpisan Ugovor za projekt "ZadrugArt"
U Zagrebu potpisan Ugovor za projekt "ZadrugArt"
U Zagrebu je 29. listopada 2018. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "ZadrugArt"

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u pozivu "Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi", ukupne vrijednosti 50 milijuna kuna, održalo se ovog tjedna u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Predsjednik Zajednice udruga Centar nezavisne kulture ispred projekta "ZadrugArt - platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra" u čijem partnerstvu su još i Grad Zadar, Gradska knjižnica Zadar te Koncertni ured Zadar, potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 1.867.528,51 kuna. 

Projekt "ZadrugArt - platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra", kroz 24 mjeseca provedbe, adresirat će probleme slabe umreženosti i suradnje između javnog i civilnog sektora te nedostatnih kapaciteta za donošenje politika bitnih za razvoj nezavisne kulture grada utemeljenih na sudioničkom upravljanju.

Ministrica Obuljen u obraćanju je podsjetila kako je svrha poziva "unaprijediti postojeće i uspostaviti nove modele sudioničkog upravljanja u kulturi, a to se prvenstveno odnosi na društveno-kulturne centre, centre za kulture i ostale ustanove u kulturi kojima su osnivači jedinice lokalne i regionalne samouprave kako bi se upravljanje u kulturi učinilo otvorenijim, participativnijim, uspješnijim i koherentnijim". 

Provedba projekta započela je danom potpisa Ugovora, 29. listopada 2018. godine.

 

Vezane fotografije

U Zagrebu potpisan Ugovor za projekt "ZadrugArt" U Zagrebu potpisan Ugovor za projekt "ZadrugArt" U Zagrebu potpisan Ugovor za projekt "ZadrugArt"