Predstavljen projekt FIESTA na EU pultu povodom Dana Europe
Predstavljen projekt FIESTA na EU pultu povodom Dana Europe

Povodom Dana Europe 9. svibnja 2016. godine, Grad Zadar je u sklopu EU pulta na Narodnom trgu promovirao projekt FIESTA (Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions) - Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima, na kojem su se zainteresirani građani mogli informirati o uštedi energije u vlastitom domu. Također su predstavljeni FIESTA vodiči sa savjetima o energetskoj učinkovitosti i uštedi energije u vlastitom domu, kao i DVD-i s animiranim filmovima za djecu o racionalnom korištenju energije u vlastitom domu.

Tijekom predstavljanja Projekta učenicima i profesorima Klasične gimnazije Ivana Pavla II. podijeljeni su promotivni materijali te su kroz prikaz animiranog filma pozvani da se u sklopu nastavnog programa i dopunskih aktivnosti aktivno uključe u FIESTA projekt. Također su im podijeljeni vodiči o energetskoj učinkovitosti i letci za prijavu za besplatno energetsko savjetovanje koji će biti izloženi i dostupni unutar prostorija škole.

Zahvaljujući Projektu, obitelji s djecom s područja Grada Zadra mogu zatražiti besplatno energetsko savjetovanje i energetsku analizu doma, koje provodi educirana  FIESTA energetska savjetnica, a uskoro će moći sudjelovati i u FIESTA nagradnoj igri te osvojiti vrijedne i energetski učinkovite nagrade.

Više informacija moguće je dobiti na broju telefona 023/208-043, e-mail-u: graditeljstvo@grad-zadar.hr, mrežnim stranicama Projekta (http://www.fiesta-audit.eu/hr/) te na FIESTA Energetskom info pultu Grada Zadra koji se nalazi na adresi Brne Krnarutića 13.

 

Vezane fotografije

Predstavljen projekt FIESTA na EU pultu povodom Dana Europe