ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U SKLOPU EU PROJEKTA FIESTA
ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U SKLOPU EU PROJEKTA FIESTA
Projekt za uštedu energije u 160 kućanstava na području Grada Zadra.

U periodu od 21. do 22. listopada 2015. godine u Rijeci je održan 3. sastanak partnera u sklopu EU projekta FIESTA Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions, program CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE). Provedba projekta ukupne vrijednosti 2.379.827,00 eura započela je 1. listopada 2014. godine, a trajat će 36 mjeseci. Projektni konzorcij čini 19 međunarodnih partnera iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Španjolske i Cipra, a koordinator projekta je Znanstveni park AREA iz Trsta.

Na sastanku su sudjelovale Ana Bajlo iz UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, voditeljica projekta i Lana Hudetz, FIESTA energetska savjetnica te predstavnici svih ostalih partnerskih institucija koji su prezentirali provedene aktivnosti te su dogovoreni vremenski okviri za provedbu ostalih aktivnosti.

Projekt FIESTA ima za cilj provesti konkretne mjere za uštedu energije u 160 kućanstava na području Grada Zadra, u kojima će se provesti energetsko savjetovanje za koje će se građani moći sami prijaviti, a za najmanje 30 kućanstava će se pratiti potrošnja energije. Temeljem podataka o potrošnji energije u kućanstvima moći će se pratiti ostvarene uštede.

U okviru projekta Grad Zadar je 13. srpnja 2015. godine otvorio Energetski info pult za građane gdje  svi zainteresirani građani mogu dobiti informacije o mogućnostima energetskih ušteda, prijaviti se za energetsko savjetovanje, dobiti informaciju o otvorenim natječajima na području energetske učinkovitosti i slično.

Građani se mogu prijaviti za besplatno energetsko savjetovanje na telefon 208 043, e-mail: graditeljstvo@grad-zadar.hr, putem web stranice: www.fiesta-audit.eu ili osobno na adresu Brne Krnarutića 13, Zadar.

Osim gore navedenih aktivnosti projekt uključuje i različite edukativne i promotivne aktivnosti s ciljem učinkovitijeg korištenja energije u kućanstvima.

Vezane fotografije

ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U SKLOPU EU PROJEKTA FIESTA ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U SKLOPU EU PROJEKTA FIESTA ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U SKLOPU EU PROJEKTA FIESTA ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U SKLOPU EU PROJEKTA FIESTA