Kreće KvartArt 2018.
Kreće KvartArt 2018.
Fotogalerija Galerija
Na konferenciji za medije najavljen bogat program drugog po redu urbanog festivala KvartArt 2018.

Od 15. do 23. lipnja ponovo smo u Kvartu: u dnevnom boravku, u skate parku, u Žutinelu, na šetnici. KvartArt ove godine donosi više od 60 aktivnosti za koje su zaslužne brojne udruge i institucije s područja grada, dok su za organizaciju zaduženi partneri festivala: Grad Zadar, Koncertni Ured Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Centar nezavisne kulture i Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ.

Program ovogodišnjeg kvarta ponudit će pregršt šarenila i zanimljivih događanja koji će na devet dana učiniti bivšu vojarnu u ulici S. Radića zonom kreativnosti, vibracije i zabave.

Kvart će oživjeti brojni koncerti, dramske predstave, tribine, ulične umjetnosti, projekcije, druženja i zabave. Na Kvartu ćete moći otkriti vlastite kreativne  potencijale kroz niz likovnih, glazbenih i plesnih radionica, naučiti ponešto novo te biti dio inicijative za razvoj zone bivše vojarne u prostor društvenih, kulturnih i kreativnih sadržaja.

HOMMAGE ANTI PERKOVIĆU

Posebno zanimljiv je glazbeni dio programa KvartArta 2018. koji je prožet kroz cijeli festival, od samog početka do kraja. KvartArt otvara tajanstveni dvojac Nipplepeople, a poseban dan posvećen je prerano umrlom Zadraninu Anti Perkoviću, glazbeniku, kritičaru, književniku i glumcu koji je na hrvatskoj kreativnoj sceni ostavio neizbrisivi trag. Taj dan će započeti izložbom, nastaviti okruglim stolom, predstavljanjem drugog izdanja njegove knjige Sedma republika, te završiti koncertima bendova Lice Mista, Letronika i Mayales!

Za Kvart pod zvijezdama zadužen je Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth koji će svojim uspavankama opustiti Kvart, dok će zadarski bendovi Beletti, Jeremiah, Dah i Utvare na Kvartu predstaviti širu zadarsku scenu. Za kraj KvartArta, u subotu 23. lipnja u prostoru Žutinela za posebno užarenu atmosferu pobrinuti će se Kawasaki 3p,  bend kojeg, vjerujemo, ne treba posebno najavljivati, uz predgrupu Fish Factory iz Sali.

Kroz cijeli festival prostore Kvarta umjetnošću i brojnim likovnim radionicama za građane će ispuniti članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a posebno najavljujemo Art Market, već dobro poznati art buvljak, koji će se za ovu prigodu smjestiti u Kvartu.  

Za roditelje i najmlađe posebno su zanimljivi jutarnji programi vikendom gdje će naši najmlađi moći osloboditi svoju kreativnu energiju uz zabavne igre, ples, i brojne radionice.

U Kvartu ćete se moći opustiti uz poseban ambijent i okuse craft corner-a koji će ponuditi najbolje pive domaćih zadarskih pivara, a moći ćete uživati i u izboru najboljeg kvartovskog roštilja te street food festu.

KVARTOVSKE INTERVENCIJE

Svakako u Kvartu valja pogledati nove kvartovske intervencije koje će od ove godine krasiti Kvart. To su pobjednička arhitektonska rješenja ŽUTINEL i ZELENIŠE proizišla s prošlogodišnje “Gradionice” u organizaciji Društva arhitekata Zadar, a koja su dodatno oplemenila i učinila prepoznatljivim prostor Kvarta.

KvartArt festival služi poticanju razvoja kreativnih potencijala grada te približava umjetnost i kulturu građanima tako što dolazi publici – u kvart! Ujedno, razvoj KvartArta najbolji je uvod za razvoj bivše vojarne kao prostora posvećenog kulturi i mladima, što je jedan od temeljnih ciljeva festivala.

Kvart vas zoVe! Uvucite se u Kvart, odmaknite se od vreve i gužve Poluotoka, dnevnog stresa i žurbe i uključite se jer – ŽIVOT JE U KVARTU!

Informacije i novosti o programu KvartArta 2018. potražite na sljedećim stranicama:

Web: www.kvartart-zadar.com

Facebook: www.facebook.com/kvartartzadar

Instagram: https://www.instagram.com/kvartartzadar/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdFoEfJLl27VAcXASb9ioZQ

 

Vezane fotografije

Kreće KvartArt 2018. Kreće KvartArt 2018. Kreće KvartArt 2018. Kreće KvartArt 2018. Kreće KvartArt 2018.